MEDITATIE

“chitta vritti nirodha”

Deze uitspraak in het Sanskrit betekent ‘het stilleggen van de wervelingen van de geest’. De afleidingen van onze gedachten afbakenen om enkel te blijven bij de gewaarwordingen van wat is in het huidig moment.

Dit is wat we oefenen in meditatie, zonder druk maar met een open zachte mildheid meegaan op die golven i.p.v. deze tegen te werken. De bereidheid en wil om dit te oefenen geeft ruimte en is een éérste stap. 

Hoe leer je mediteren?

Mediteren is een bewustwordingsproces en iedereen kan het!  Het is belangrijk om eerst wat begeleiding te krijgen.

Wanneer je het onder de knie hebt, kan je verder oefenen, alleen of in groep.

 

Meditatie in groep

De energie en de verbinding die men voelt in groep kan de meditatie verdiepen en versterken.   

Je ervaart ook een gevoel van harmonie en ondersteuning en de groepsenergie kan het voor jou gemakkelijker maken dan wanneer je het in je eentje doet.  Daarnaast zijn de instructies en de inspiratie die je krijgt van nut om je door bepaalde moeilijkheden heen te loodsen.

 

Meditatie bij Shivaya

Meestal werk ik met een thema, zodat de opgenomen kennis -bewust of onbewust- meteen kan worden geïntegreerd in je meditatie.  Je hoeft niets te noteren of te onthouden, de energie doet sowieso zijn werk. 

Er is ook ruimte voor interactie of om vragen te stellen. Je krijgt eveneens tips om je meditatie verder te verdiepen.  Er is voldoende begeleiding om te reizen in je innerlijke wereld.  

De meditaties zijn geïnspireerd en gebaseerd op wijsheden en kennis van zowel: OSHO (112 meditatietechnieken), Krishnamurti, de yoga filosofie, Contemplatie-meditatie,....

Contemplatie is in het Tibetaans boeddhisme de bekende methodiek. In deze meditatievorm gaat het om gericht nadenken over bepaalde thema’s; O.a.: vergankelijkheid, onthechting, de leegte, compassie, vergeving, ......

De meditaties zijn ook bevrucht door alles wat ik zelf mocht ontdekken en beleven op mijn spiritueel pad.

Soms zingen we ook mantra’s waarbij de trillingen helend werken en de verbinding versterken.

Het is belangrijk om geduld te hebben in het proces van meditatie. Ieder kan instappen ongeacht of je beginner bent of reeds gevorderd. Voel en ontdek zelf of deze meditaties je verder kunnen voeden.

Erna kan je genieten van een kopje thee.

Eveneens is er ruimte en mogelijkheid om ervaring(en) te delen of om in dialoog te gaan, wat belangrijk is om te groeien op je spirituele reis.  

Enkele reacties van mensen die een meditatie(reeks) mocht bijwonen.  

"Ik heb erg genoten van de meditatie van zondagmorgen! Dankjewel!" Isabelle 

*

 "De meditatie was hartverwarmend, de verbinding intens, Thanks!” Nathalie V.

*

"Deze meditaties brengen mij meer helderheid in de weg naar binnen, naar bewustzijn, naar mijn essentie. Waar individuele meditatie, alleen en in stilte, nog gemakkelijk verstoord wordt door oprispingen van de mind, brengt de stem van Kathy bij deze begeleide meditaties de gedachten-stroom gemakkelijker tot stilstand, met toch een heel actieve en wakkere aanwezigheid in het Nu ; het energieveld van de groep zorgt voor sterke verbondenheid en verdieping; en het proeven van de verschillende technieken laat ieder toe om zijn eigen methode te ontwikkelen om zijn bewustzijn of puur gewaar-zijn te verruimen.

*

Hallo Kathy, De meditatiesessies zijn heel verrijkend, ik heb eigenlijk al heel veel levenslessen geleerd en mijn blik verruimd. Ik heb het gevoel dat mijn leven rijker geworden is, als ik dat geweten had, was ik al veel vlugger gestart.

De manier waarop je meditatie geeft, vind ik inspirerend, chapeau! Annelies

*

Nieuwe reeks op dinsdagavond van 19u30 tot 20u30  -> check de agenda!

Wens je een losse les mee te volgen: stuur een mailtje naar: info@shivaya.be

Beluister GRATIS deze: Lente Meditatie Shivaya

Zie voor de data  & prijzen in de agenda! 

‘In meditation you let go of the complex world outside in order to reach a powerful peace within… the goal of this meditation is beautiful silence and clarity of mind.’ 
Ajahn Brahm