top of page

MEDITATIE

“chitta vritti nirodha”

Deze uitspraak in het Sanskrit betekent ‘het stilleggen van de wervelingen van de geest’. De afleidingen van onze gedachten afbakenen om enkel te blijven bij de gewaarwordingen van wat is in het huidig moment.

Dit is wat we oefenen in meditatie, zonder druk maar met een open zachte mildheid meegaan op die golven i.p.v. deze tegen te werken. De bereidheid en wil om dit te oefenen geeft ruimte en is een éérste stap. 

Hoe leer je mediteren?

Mediteren is een bewustwordingsproces en iedereen kan het!  Het is belangrijk om eerst wat begeleiding te krijgen.

Wanneer je het onder de knie hebt, kan je verder oefenen, alleen of in groep.

 

Meditatie in groep

De energie en de verbinding die men voelt in groep kan de meditatie verdiepen en versterken.   

Je ervaart ook een gevoel van harmonie en ondersteuning en de groepsenergie kan het voor jou gemakkelijker maken dan wanneer je het in je eentje doet.  Daarnaast zijn de instructies en de inspiratie die je krijgt van nut om je door bepaalde moeilijkheden heen te loodsen.

 

Meditatie bij Shivaya

Ik werk graag met een thema of ik deel kennis uit de oude wijsheid van het Oosten.  Je hoeft niets te noteren of te onthouden, de energie en het veld doen sowieso hun werk. 

Er is ruimte voor interactie of om vragen te stellen. Je krijgt eveneens tips om je meditatie verder te verdiepen.  Er is voldoende begeleiding om te reizen in je innerlijke wereld.  

De meditaties zijn geïnspireerd en gebaseerd op wijsheden en kennis van zowel: OSHO (112 meditatietechnieken), Krishnamurti, de yoga filosofie, Yoga Sutra's van Patanjali, contemplatie....

Contemplatie is in het Tibetaanse boeddhisme een bepaalde meditatievorm die gaat over het gericht nadenken over bepaalde thema’s; O.a.: vergankelijkheid, onthechting, de leegte, compassie, vergeving, ......

De meditaties zijn ook bevrucht door alles wat ik zelf mocht ontdekken en beleven op mijn spiritueel pad.

Soms zingen we ook mantra’s waarbij de trillingen helend werken en de verbinding met jezelf en de ander worden  versterkt.

Het is belangrijk om geduld te hebben in het proces van meditatie. Iedereen kan instappen ongeacht of je beginner bent of reeds gevorderd. 

Er is ruimte en de mogelijkheid om ervaring(en) te delen of om in dialoog te gaan, wat belangrijk is om verder te groeien op je spirituele pad.  

Enkele reacties van mensen die een meditatie(reeks) mocht bijwonen.  

"Ik heb erg genoten van de meditatie van zondagmorgen! Dankjewel!" Isabelle 

*

 "De meditatie was hartverwarmend, de verbinding intens, Thanks!” Nathalie V.

*

"Deze meditaties brengen mij meer helderheid in de weg naar binnen, naar bewustzijn, naar mijn essentie. Waar individuele meditatie, alleen en in stilte, nog gemakkelijk verstoord wordt door oprispingen van de mind, brengt de stem van Kathy bij deze begeleide meditaties de gedachten-stroom gemakkelijker tot stilstand, met toch een heel actieve en wakkere aanwezigheid in het Nu ; het energieveld van de groep zorgt voor sterke verbondenheid en verdieping; en het proeven van de verschillende technieken laat ieder toe om zijn eigen methode te ontwikkelen om zijn bewustzijn of puur gewaar-zijn te verruimen. M.R. 

*

Hallo Kathy, De meditatiesessies zijn heel verrijkend, ik heb eigenlijk al heel veel levenslessen geleerd en mijn blik verruimd. Ik heb het gevoel dat mijn leven rijker geworden is, als ik dat geweten had, was ik al veel vlugger gestart.

De manier waarop je meditatie geeft, vind ik inspirerend, chapeau! Annelies

MANIFESTING HEART

Op 5,6,7 en 8/03 om 7u tot 7u30
Inleiding maandag 4/03 om 20u


Wil je sneller in beweging komen om je mooiste dromen tot manifestatie te brengen?
De energie in je lichaam in beweging en in lijn met je hart brengen?

Een onweerstaanbare 4 daagse!
De start van 21 dagen naar merkbare veranderingen en manifestaties.

Doel is de Qi (levensenergie) te activeren en om werkelijk te leren voelen in je lichaam. Door ons te concentreren op onze lichamelijke gewaarwordingen leiden we onze aandacht af van onze gedachten, krijgen we toegang tot ons onderbewustzijn en verruimen we het hoger bewustzijn. 

Deze methode is eenvoudig maar met een grote impact op je welzijn.

Water energie opwaarts, vuur energie neerwaarts.

Ervaar de voordelen:
* helpt je Immuunsysteem te verhogen
* een ontspannend gevoel
* betere circulatie van bloed, lymfe en energie
* verwijderd sneller afvalstoffen uit het lichaam 
* meer lichaamsbewust en in het NU
* reguleert emoties en brengt je geest tot rust.

Op 5,6,7 en 8/03 van 7h tot 7:30h - online
Inleiding op 4/03 om 20u
Ik zet je op weg en na 21 dagen komen we terug samen.

Bijdrage: €21,00

INSCHRIJVEN

​​

‘In meditation you let go of the complex world outside in order to reach a powerful peace within… the goal of this meditation is beautiful silence and clarity of mind.’ 
Ajahn Brahm
bottom of page