top of page

Souldancing

Dansen met het mysterie

"Toon me hoe je je diepste verlangens volgt, in een neerwaartse spiraal naar de pijn binnen de pijn,

 en ik zal je tonen hoe ik innerlijk en uiterlijk bereik dat ik de kus van het mysterie voel,

 zachte lippen op de mijne iedere dag"  Oriah Mountain Dreamer

Beweging(en) spontaan laten ontstaan vanuit het stille midden in een open gedragen ruimte, zodat de energie zich kan bevrijden om zich op een unieke manier uit te drukken en te tonen.
Een dans om dieper te duiken naar ongekende plaatsen in jezelf, om je hart te openen en de fluisteringen van je ziel te horen.

Een wisselwerking tussen binnen en buiten, chaos en stilte, jij en de ander. Overgave aan de trillingen van de muziek waar net op deze diepe laag de vorm tot uitdrukking komt.
Centraal staat de volledige acceptatie van het zelf, dit als basis om je zo verder te kunnen bevrijden en te manifesteren in de wereld.

Je krijgt inzichten en kunt meer loslaten aan wat je niet meer dient, zo ervaar je nieuwe energie om verder je pad te gaan.

Er is aandacht en begeleiding om je door dit proces te laten bewegen. Er zijn geen verplichte pasjes, alles beweegt zoals het wil bewegen, laat je inspireren door de muziek en kom in contact met dat wat je in de kern raakt.

Je hebt geen danservaring nodig, jouw unieke aanwezigheid is voldoende.

Voor iedereen die in beweging willen komen!
 

Zie voor data en prijzen in de agenda!

souldance okt 4.jpg
DANCE & CONNECT.jpg

                           Soul Medicine Dance & Cacao Ceremonie

 

SOUL MEDICINE DANCE is intuïtief dansen en bewegen in vrijheid, dit op muziek die aangepast is om je te bevrijden van wat je ervan weerhoudt, om je natuurlijke staat van zijn te leven. Je verhoogt je vibratie en je leert alle delen van jezelf te omarmen.

Het is een ontdekkingsreis naar het diepste van je ziel en van wat tot leven wil komen. Door het proces van vibratie en beweging, komt een vermogen vrij wat je een gevoel van vrijheid en kracht geeft wat als magisch wordt ervaren.

CACAO CEREMONIE

In een heilige cacao ceremonie gaan we een speciale cacao-elixer aanbieden om je hart te openen en om diep in je lichaam te komen.  Een cacao ceremonie komt voort uit de Maya tradities. Cacao wordt vanuit oude culturen gezien als ‘Food of the Gods’. De Inca’s en de Maya’s zagen cacao als hun eigen goud. Cacao en mystiek gaan heel goed samen. We gebruiken een pure, ceremoniële, biologische cacao zonder suiker en toevoegingen.

Het bevordert een meditatieve staat, is een hartopener en is aardend en helpend om blokkades op te heffen, zodat healing en verbinding wordt bevorderd.

De Soul Medicine dance biedt al een magisch en krachtige beleving, maar in combinatie met een cacao ceremonie kan het de magie versterken!

Programma

19:15 - 19:30 - Inloop

19:30 - 20:45 – Introductie & Cacao ceremonie

20:45 - 22:30 – Soul Medicine Dance met begeleiding

22:30 - 23:00 – Afsluitcirkel & nagenieten

We bieden een heilige en veilige setting, zodat je in volle overgave jezelf kunt zijn.

Ga mee op een magische reis van verbinding, vrijheid en vreugde, waarbij cacao en muziek, beweging en stilte, energie en speelsheid het mystieke aanwakkeren.

BEGELEIDING: 

Kathy Dobbels

Transformationele Coaching & Healing

Yogadocent - Systemisch werk en therapie.

&

Vincent Oplinus 

Holistische begeleiding & Rituelen

 

Kathy: In deze workshop ligt mijn 28j ervaring als lesgever in dans en beweging, mijn rol als facilitator en mijn kennis uit mijn sjamanistische reis als 'Wounded Healer".

We worden steeds meer uitgedaagd om ons te verbinden met onze diepste kern.

Zaken als pijn, verlies, veranderingen, chaos, discriminatie, het niet weten, dienen we met zorg te benaderen.

Soms hebben iets nodig die ons daarbij helpt of ons (opnieuw) wakker maakt van die diepe kern.

Het pad van ieder van ons is uniek, daarom is het goed ons de bevrijden van alles wat ons belemmerd om dit pad te kunnen gaan, zodat we ons nieuw verhaal kunnen leven.

Krachtig staan -of beter dansen- (alles is in beweging dus ook wij) op onze grond om een betere stroming te voelen in heel het lichaam. We stimuleren zo onze veerkracht om onze uitdagingen op ons pad -vanuit wie we zijn- aan te pakken.

Wat is de betekenis van ons leven hier op aarde? Wat wil erkenning? Wat wil zich manifesteren door ons? Wat wil helen?

In deze workshop gaan we met mildheid naar onze binnenwereld en onze essentie via beweging, meditatie en bepaalde rituelen.

De meerwaarde van deze workshop 'Soul Medicine Dance & Cacao Ceremonie' zit hem in het totaal concept, we maken een kwantumsprong in bewust-zijn.

Na een tijdje heb je het gevoel dat jijzelf niet meer beweegt, je wordt als het ware bewogen. Er is iets verandert ook al kun je dit niet direct in woorden brengen.

We werken met de kracht van het veld in een veilige ruimte.

 

Vincent: De struggles die wij ervaren in ons leven dagen ons uit om naar de binnenwereld te gaan. Het vraagt tijd en bewustzijn om los te komen van alle conditioneringen om terug in connectie te komen met onze essentie. Het is iets wat je niet in woorden kan beschrijven, maar iets wat je voelt, een soort bewustzijn, je ziel, je ware ik, wie je in essentie bent.

Van het hoofd naar het hart. Hoe meer we dit kunnen doen, hoe meer jij de observator wordt van je leven vanuit de binnenkant waardoor ook jouw realiteit verandert in de buitenwereld. Want dit is wie we werkelijk zijn, de creators van onze werkelijkheid.

 

Plantmedicijn cacao
Een ceremonie met plantmedicijnen wordt gedaan om in verhoogde staat van bewustzijn te komen. Variërend van een lichte ervaring, gaande tot een psychedelische ervaring waarbij je in een wereld terecht komt die niet met het fysieke oog zichtbaar is. Cacao is niet psychedelisch, maar het brengt je toch in een andere staat van zijn.

 

De Inca’s en de Maya’s zagen cacao als hun eigen goud. Cacao is heel rijk aan mineralen (ijzer, mg, zink, ..), Vit B en anti-oxidanten, het verbetert je humeur, zorgt voor positieve energie, verlaagt de bloeddruk en is daarom de ultieme hart opener. Het vergroot je zelfliefde, compassie en het ondersteunt je in je pad. Cacao helpt je om naar binnen te keren en connecteert je met je hart. Het is de ultieme hart opener.  Hart = portaal van de ziel; toegang tot onze ware essentie.
 

Resultaat van de SMD & Cacao ceremonie:

-> je staat meer open om je te manifesteren vanuit hart en ziel.

-> diepere verbinding met wat van belang is in je leven.

-> open hart en gronding

-> je voelt een zekere bevrijding.

-> Je ontdekt nieuwe mogelijkheden of krachten in jezelf.

-> de verbinding met jezelf en de ander voelt als een warm dekentje.

Je hoeft niet samen te dansen of bepaalde pasje of instructies te volgen. De begeleiding die ik geef helpen wel ter ondersteuning om de energetische dynamieken en processen die kunnen ontstaan te begeleiden.

Deze workshop kan enkel met beperkte deelnemers.

Wil je graag met ons deze mooie Soul Medicine reis beleven?

 

Deelname prijs: € 45,00 (inschrijving voor 12 mei)

Na 12 mei: € 52,00

Cacao ceremonie en thee + kleine snacks inbegrepen.

DATUM: vrijdag 31/05

We starten stipt om 19:30

Deuren open om 19:15h

ADRES: Kuurne, Bavikhoofsestraat 38

www.shivaya.be

 

Deze workshop kan enkel met beperkte deelnemers.

Op aanvraag.

Begeleiding: Kathy Dobbels

What if the task is simply to unfold, to become who you already are in your essential nature,
gentle, compassionate, and capable of living fully and passionately present?
How would this affect how you feel when you wake up in the morning?”
Oriah Mountain Dreamer,

bottom of page