top of page

Souldancing

Dansen met het mysterie

"Toon me hoe je je diepste verlangens volgt, in een neerwaartse spiraal naar de pijn binnen de pijn,

 en ik zal je tonen hoe ik innerlijk en uiterlijk bereik dat ik de kus van het mysterie voel,

 zachte lippen op de mijne iedere dag"  Oriah Mountain Dreamer

De beweging(en) laten we spontaan ontstaan vanuit het stille midden in een open gedragen ruimte, zodat de energie zich kan bevrijden om zich op een unieke manier uit te drukken en te tonen.
Een dans om dieper te duiken naar ongekende plaatsen in jezelf, om je hart te voelen en je ziel te horen.

Een wisselwerking tussen binnen en buiten, chaos en stilte, jij en de ander. We komen via de trillingen en de invloed van de muziek tot onze ware kracht, en net op deze diepe laag komt de vorm tot uitdrukking.
Centraal staat de volledige acceptatie van het zelf, dit als goede basis om je zo verder te kunnen bevrijden en te manifesteren in de wereld.

Je krijgt zo inzichten en kunt dieper loslaten, je ervaart nieuwe energie om verder je pad te gaan.

Er is aandacht en begeleiding om je door dit proces te laten bewegen. Er zijn geen verplichte pasjes, alles beweegt zoals het wil bewegen, laat je inspireren door de muziek en kom in contact met dat wat je in de kern raakt.

Je hebt geen danservaring nodig, jouw unieke aanwezigheid is voldoende.

Voor iedereen die in beweging willen komen!
 

Zie voor data en prijzen in de agenda!

souldance okt 4.jpg
dans24.jpg
DANCE & CONNECT.jpg
IMG_20180704_083053.jpg

 

                          

                                                                     

                      Soul medicine dance

Loslaten - omarmen - herstellen 

Reeds jaren ben ik gepassioneerd door muziek, dans en beweging en alles wat in teken staat met de ziel.

Het heeft mijn leven vuur en het maakt mij vreugdevol en vol leven.

Enkele jaren terug bedacht ik de 'souldancing'

Gebaseerd op mijn 25 j ervaring als lesgever in dans en beweging, op de vijf elementen, op talloze opleidingen die ik volgde rond persoonlijk ontwikkeling, sjamanisme, healing en rituelen.

In de Souldancing nodigen we de ziel uit, we bevrijden ons van de verhalen waar we blijven in hangen en die ons innerlijk vuur dooft. We ontdekken dat er meer schatten in onszelf verborgen liggen en creëren zo een gevoel van vrijheid en moed om volledig te kunnen zijn wie we zijn.

De souldancing kreeg meer en meer diepgang, het groeide zo. Na de les hebben de deelnemers een algemeen rustig en voldaan gevoel, een gevoel van vreugde en verlichting.

 

Daar we reeds een tijdje in een heftige periode leven waar we nieuwe wegen aan het zoeken zijn om met zaken als; pijn en verlies, veranderingen in de leefsituatie, onwetendheid, ,... te kunnen omgaan is het heilzaam om manieren te vinden die zorgen dat we kunnen blijven stromen en dat we ter allen tijde gronding vinden om hoopvol en krachtig dit leven verder te LEVEN.

Wat is de betekenis van ons leven hier op deze aarde? Wat wil erkenning? Wat wil gezien worden? Wat wil helen? 

In deze workshop gaan we met mildheid dieper naar onze binnenwereld en onze essentie via beweging, meditatie en bepaalde rituelen. De meerwaarde van deze workshop 'Soul medicine dance' zit hem in het totaal concept.

Als je danst gebruik je zowel je linker- en rechterkant van je lichaam, die respectievelijk door je rechter- en linkerhersenhelft worden bestuurd. Dans en beweging, de specifiek uitgekozen muziek en e.v. andere creatieve middelen of rituelen stimuleren de rechterhersenhelft terwijl wat vooraf gaat, o.a.: de inleiding, thema bespreking (denken, luisteren, spreken) meer activiteiten zijn van de linkerhersenhelft. We gebruiken dus ons hele brein, lichaam, hart en ziel bij deze 'Soul medicine dance', wat een kwantumsprong maakt in het bewustzijn.

Zo'n kwantumsprong kan niet opgeroepen worden, soms is hij er opeens.

Soms zie je deelnemers éérst hun weg vinden via danspasjes dat ze kennen, men is precies nog rekening aan het houden met het belang van hoe de dans eruitziet. Echter dan is de kans dat er spanningen worden vastgehouden (controle houden) en men niet bij de essentie komt.

Stap voor stap leer ik om dit te kunnen loslaten naar een moment van overgave en nieuwsgierigheid. We bewegen doorheen en gebruiken de kracht van de vijf elementen: aarde, water, vuur lucht en ruimte om de dynamieken van de natuur in beweging te brengen in onszelf.

Na een tijdje heb je het gevoel dat jijzelf niet meer beweegt, je wordt als het ware bewogen.

Er is iets veranderd na de sessie ook al kan je dit niet direct in woorden brengen.

We werken steeds met de kracht van het veld, de gedragen veilige ruimte, ik blijf ook aanwezig en volg de processen die in beweging komen. Tijdens de sessie doe ik zuiveringsrituelen of gebruik ik mijn drum of ratel.

De 'Soul medicine dance' is voor mensen die open staan voor de magie van de ziel.

Die willen genieten samen met anderen om hun innerlijk vuur te vieren.

Je hoeft niet samen te dansen of bepaalde pasje of instructies te volgen. De informatie die ik geef helpen ter ondersteuning om de energetische dynamieken en processen te begeleiden.

Je voelt je 

 

Deze workshop kan enkel met beperkte deelnemers.

Op aanvraag.

Begeleiding: Kathy Dobbels

What if the task is simply to unfold, to become who you already are in your essential nature,
gentle, compassionate, and capable of living fully and passionately present?
How would this affect how you feel when you wake up in the morning?”
Oriah Mountain Dreamer,

Souldancing
bottom of page