top of page
  • Foto van schrijverKathy

"As Within, So Without, As Above, So Below"

Bijgewerkt op: 19 feb. 2022De wereld is in grote verandering en veranderingen bevinden zich overal om ons heen.

Het niet-weten moet plaats maken voor oude zekerheden. De externe omstandigheden hebben een grote invloed op hoe we ons voelen. Schrijnende gebeurtenissen in de media prikkelen ons gevoel van empathie en stellen onze menselijke basisbehoefte om te overleven op de proef. We hebben te maken met onzekerheden en angst en dit brengt innerlijke onrust met zich mee.


Maar wat als we de gebeurtenissen in de wereld zouden zien als een weerspiegeling van onze innerlijke toestand?

"Zo binnen, zo buiten, zo boven, zo beneden." is een gezegde vanuit de oudheid. Wat betekent dat onze innerlijke gedachten en gevoelens in feite creëren wat we zien en ervaren. Wat boven is, in onze geest, zal weerspiegeld worden in de omstandigheden van ons leven.


Hoe kunnen we dit begrijpen en kunnen we dit dan zelf veranderen?


Als wij zelf onze ervaringen scheppen, betekent dat dan dat wij invloed hebben aan het gedrag van onvriendelijke mensen? Hoe zit het met oorlog? Geweld? Natuurrampen? Betekent het dat wij schuld hebben aan lichamelijke, emotionele of geestelijke ziekten? Er is een zekere mate van verantwoordelijkheid die we kunnen nemen, maar schuld treft geen doel.


Aan de andere kant, als we geloven dat externe omstandigheden bepalen hoe we ons voelen, kunnen we het risico lopen te denken en te handelen alsof we slachtoffer zijn van deze omstandigheden. En dat is begrijpelijk.

Echter dit is een vicieuze cirkel die ons machteloos maakt.


Er zijn twee manieren waarop we ons bewustzijn kun

nen verruimen en dit krachtig en creatief kunnen aan pakken.


  • Beschouw het leven vanuit een energetisch perspectief.

Bepaalde gevoelens zoals depressie, ziekte of apathie, resoneren op een lage frequentie. Andere zoals liefde, vreugde, evenwicht en harmonie, resoneren o


p een hoge frequentie. Hoe bewuster we zijn over onze gedachten en levensstijl, hoe meer we in staat zijn om onze frequentie hoog te houden. Deze hoge frequentie zendt rimpelingen van energie uit, zoals rimpelingen in een vijver, die zowel intern als extern een positief effect hebben.


Er bestaan wetenschappelijke studies die bewijzen dat gedachten en intenties je leven en de wereld kunnen veranderen. Evenals studies die aantonen dat gedurende een periode frequent mediteren een andere stroming teweeg kan brengen in je lichaam, leven en zelfs de wereld.


  • Bekijk het leven vanuit een spiritueel perspectief.

Uitdagende gebeurtenissen in ons leven kunnen worden


gezien als kansen om na te denken over enkele belangrijke vragen. Welk aspect van mij is uit balans en wordt weerspiegeld in deze gebeurtenissen? Aan welke persoonlijke levenservaringen, patronen of trauma’s blijf ik vasthangen? Welke oude programmering of overtuigingen vreten letterlijk aan mij en dragen mogelijk bij aan ziekte? Wat zeggen mijn innerlijke onzekerheden echt?


"Wees de verandering die je wilt zien in de wereld." zei Mahatma Ghandi

Daar geloof ik echt in, het start altijd bij jezelf! Wanneer we onze eigen angsten en innerlijke onrust onderzoeken en verantwoordelijkheid nemen voor onze eigen energetische trilling, dan hebben we de kracht onszelf en de wereld te transformeren. Energetische zuivering, holistische en transformationele coaching, spirituele groeitrajecten, zijn allemaal prachtige manieren om ons te ondersteunen als we onze innerlijke staat zuiver willen houden en een leven willen creëren van onze wensen.


Zit je met vragen na het lezen van deze blog? Laat niet na mij te contacteren.

Wens je begeleiding om met de uitdagingen van het leven beter om te kunnen gaan, of om een verandering in je leven te brengen? Maak een afspraak voor een gratis intake gesprek.0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page