top of page
  • Foto van schrijverKathy

Energetisch zuiveringsritueel

Bijgewerkt op: 14 mei 2021

Het is belangrijk om je huis of werkruimte ook af en toe eens energetisch te zuiveren!

We weten allemaal dat het goed is om ons huis en ruimtes waar we in werken en/of leven regelmatig te reinigen en op te ruimen. Het geeft een gevoel van ruimte en we kunnen gemakkelijker ontspannen. Maar reinig jij je huis ook energetisch? Dit is namelijk minstens zo belangrijk en mensen onderschatten dit vaak. Het resultaat is vaak direct voelbaar!


Waarom energetisch reinigen ?

Het is belangrijk om nare energieën en eventuele entiteiten uit je huis te verwijderen, deze kunnen namelijk vele (lichamelijke) klachten veroorzaken waarvan je nooit had verwacht dat die daarvan afkomstig waren. Denk aan vermoeidheid, een gespannen gevoel, een sterk gevoel dat er iets niet klopt in huis, veel nare dromen, rillingen of het constant koud hebben (misschien specifiek in bepaalde ruimtes) en zelfs audioapparaten en lampen die spontaan aan en uit gaan. Ook kunnen zij blokkades veroorzaken, waardoor dingen in jouw leven, of die van andere personen in het huis, anders uitpakken dan ze normaliter gedaan hadden.


Je hebt het ongetwijfeld al wel eens meegemaakt, je komt een kamer binnen en je voelt je meteen onrustig of zwaar beladen. Het zou goed kunnen dat er in die ruimte negatieve of duisteren energie is blijven hangen die invloed hebben op je humeur, emoties en gevoelens.

Misschien komt dit omdat er net een conflict is geweest in die ruimte, of er is iemand langs gekomen die erg neerslachtig was of zelf iets meedroeg in zijn (energetisch) systeem. Weet dat we allen energie met ons meedragen die zowel positief als negatief kan zijn.

Negatieve energieën van jezelf, huisgenoten, vrienden of zelfs van vorige bewoners kunnen in en om je huis blijven hangen. Er zijn gelukkig heel wat manieren om je huis energetisch te reinigen. Ik raad dit ook aan om dit af en toe te doen.


Energetisch reinigen

Welke manier je ook kiest om je huis te zuiveren van negatieve energieën, kies vooral een manier die bij jou past en goed voelt.. Graag geef ik enkele manieren (ik heet ze liever rituelen) die je kan toepassen. Welke manier je ook kiest het gaat om de intentie. Als je dit in je huis toepast ga dan elke kamer afzonderlijk af. Je kan e.v. een affirmatie uitspreken of een mantra of je zet je intentie neer. Enkele voorbeelden:

  • Ik reinig mijn ruimte van alle negatieve energieën.

  • Zuiver deze ruimte van al het negatieve, en breng licht en positieve energie binnen.

  • Laat deze ruimte zich vullen met nieuwe energie van geluk en vrede.


1. Branden van witte salie

Je kan een saliebundeltje (salie die gebonden is, zie foto) gebruiken of losse salie blaadjes.

Neem een vuurvast schaaltje waar je de salie kan in branden.

Steek de salie in brand en blaas het vuur terug uit. De salie gaat zo gaan smeulen, loop de ruimte rond en verdeel de rook met je hand, pluim of veer. Dit wordt ook smudging genoemd en wordt al generaties lang door sjamanen gebruikt. Met het smudge ritueel verwijderen zij negatieve energieën rondom personen en in leefruimten. Loop van hoek naar hoek en langs alle muren, en visualiseer hoe de negatieve energie wordt verwijderd. Zet ramen en deuren open, alles kan zo weg naar buiten.


2. Met Palo santo

Palo Santo (ook wel heilig hout genoemd) wordt van oudsher door Sjamanen in Zuid-Amerika gebruikt voor reinigingsrituelen. Het is eenvoudig in gebruik.


Palo Santo heeft een zoete aangename geur. Steek het stukje hout in brand, laat even branden het dooft zo weer uit. Als het houtje niet meer smeult, steek het dan even opnieuw aan. Loop dan ook door je huis zodat de sacred smoke haar reinigende werk kan doen.

Let er bij de aankoop van Palo santo hout goed op dat het fairtrade is en afkomstig van een duurzame leverancier. Omdat het hout wordt gebruikt voor spirituele doeleinden, mag het alleen worden geoogst van reeds overleden bomen of afgevallen takken. De boom, Palo Santo Bursera Graveolens, moet dus op natuurlijke manier haar hout loslaten.


3) Met Agua De Florida


Floridawater wordt eveneens gebruikt voor sjamanistische reinigingsrituelen, ook om bepaalde kristallen te reinigen. Floridawater wordt gemaakt van bloemen, zoete sinaasappel, specerijen en geheime ingrediënten. Je kunt floridawater verstuiven in je huis of het toevoegen aan wat water om je huis te reinigen. Je kan enkele druppels op je hand doen en de geur opsnuiven, dit opent de bovenste chakra’s. Goed voor je aan een healing of meditatie wil beginnen.

Agua De Florida is ook te koop bij Shivaya bekijk in de Shop4) Met kristallen

Kristallen zijn krachtige energiebronnen die je op verschillende plekken in je huis kunt leggen. Reinig je kristallen op voorhand om ze te zuiveren en op te laden. Dit kan door ze overvloedig te spoelen onder stromend water (opgepast bij bepaalde kristallen mag dit niet).

Als het kristal is opgeladen neem je het in je handen en stel je je voor wat voor functie het zal hebben. In principe zijn de meeste kristallen geschikt om energetisch schoon te maken.

Bergkristal komt daarvoor zeker in aanmerking. Maar elke kristal die jou aanspreekt om het zuiveringsritueel te doen. Bergkristal is een neutrale en zuivere edelsteen die de energie in je huis reguleert, absorbeert en zuivere energie terug geeft. Omdat bergkristal goed werkt om negatieve energie uit de lucht te halen, is het wel belangrijk dat je haar regelmatig reinigt. Sommigen mensen beweren om de kristallen op te laden bij volle maan.

Daar kristallen al flink energetisch geladen zijn hoef je daarvoor niet te wachten tot volle maan. Wil je ze natuurlijk reinigen en opladen kan je ze ook een nachtje in de aarde stoppen.

.

5) Met zout

Zout staat bekent om zijn vermogen negatieve energieën te absorberen. Een makkelijke manier om zout als reiniger te gebruiken is door een schaaltjes met zeezout in de hoeken van de kamer te zetten die je wil reinigen. Je kunt ook een zoutlamp laten branden of een kaarshouder in zout waar je een kaarsje kan in branden en in de kamer zetten.


Wanneer je je huis reinigt of wanneer je voelt dat je zelf energie van anderen hebt opgenomen die je systeem belasten, vergeet dan ook niet jezelf energetisch te reinigen. De gemakkelijkste manier is om daarbij een douche te nemen met zout. Gewoon keukenzout is hier prima geschikt voor en is niet duur. Maar gewoon douchen met water alleen die over heel je lichaam stroomt kan al heel wat van je afspoelen. Probeer daarbij ook enkele affirmaties uit te spreken. V.b. Ik spoel al de negatieve energie van mij af en schoon mezelf op.


6) AFSLUIT

Na het reinigen van jezelf en je ruimtes kan je je huis vullen met positieve energie.

Je kan dit doen door een kaars te branden, een fijn muziekje op te zetten, te zingen, dansen, bloemen in de kamer te zetten. Voel wat je aanspreekt om je ruimte op te vrolijken en te zegenen met nieuwe energie.


Shamanic Energy Healing

Wanneer je behoefte hebt om een energetisch zuivering te laten doen, dan kan ik je een Shamanic Energy Healing aanraden. Soms dragen we energy van iemand anders of wil er (nog) iets healen in jezelf.

Dit ritueel kan op afspraak .

Of bel mij vrijblijvend voor meer informatie.

Dobbels Kathy 0472 28 56 03


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page