top of page
 • Foto van schrijverKathy

ENERGIE & FREQUENTIE

Bijgewerkt op: 4 mrt.

Alles is energie.


Alles vibreert, resoneert, heeft een bepaalde frequentie, is verbonden met elkaar en toont een realiteit.


Met de woorden van Einstein:

“Alles is energie en dat is alles wat er is. Pas de frequentie aan van de realiteit die je wilt en je kunt niet anders dan die realiteit krijgen. Het kan niet anders. Dit is geen filosofie. Dit is natuurkunde.”Met welke energiefrequentie resoneer je?


Onze energetische frequentie is van nature vreugdevol en expansief. Door een bepaalde manier van denken over dingen, verlagen we onze natuurlijke frequentie. Zo komen we vast te zitten op lagere energieniveaus en vergeten we dat deze positieve krachten van de natuur binnen ons bereik liggen.

Dus als we inzicht krijgen dat de causale aard van onze realiteit wordt gegenereerd door de plek waar we qua frequentie het grootste deel van onze tijd doorbrengen, kunnen we deze realiteit ook veranderen.

Stop dus met jezelf niet aardig te vinden, jezelf te veroordelen of jezelf naar beneden te halen.

Ontspan, geniet, lach, adem, wees lief voor jezelf, leer aanvaarden en ga meer in overgave.

Lijkt simpel, toch? Ja en nee.

 

'Hoe we onze realiteit definiëren, is hoe we onze realiteit gaan ervaren.'

 

Wat als je zelf kiest om minder geobsedeerd te blijven hangen aan iets die je naar beneden haalt en het gewoon loslaat?

 

Deze handeling kan onmiddellijk onze frequentie veranderen. Ze brengen ons van de energie van weerstand, angst en zorgen, naar vertrouwen, acceptatie en liefde.

Als Einstein het heeft over het afstemmen van de frequentie, bedoelt hij dat alles wat we wensen een frequentie-instelpunt heeft. We denken er niet in die termen over na, maar alle wezens – alle dingen in het universum – trillen op een bepaald niveau.


Wanneer je boos of angstig bent zijn de trillingsfrequenties heel anders dan wanneer je extatisch bent of vreugde voelt.

Het is niet dat een lage frequentie in strijd is met geluk en we deze niet mogen voelen.  De wetenschap heeft aangetoond als er iets met ons gebeurt dat ons triggert, is de aanvankelijke emoties die daarop volgt binnen een minuut of twee voorbij. Dus voel het en laat het weer gaan.


Integendeel, we houden het soms dagenlang vast (in ons hoofd). Hoe sneller we reguleren (fysiek en emotioneel) hoe sneller het niet in ons lichaam en brain vastzet.

We klagen, zeuren en raken van streek van iets wat misschien jaren geleden is gebeurd. Zo komen we vast te zitten in bepaalde denkpatronen en regenereren vervolgens de negatieve associaties ermee. Dit creëert een soort frequentie waar we het liefst vanaf willen. En het is mogelijk.

 

 

Energie staat voortdurend in wisselwerking met alles op manieren die je nooit kunt zien, maar die je vaak kunt voelen of gewaar zijn.

Mensen hebben het unieke vermogen en de gave om gedachten bewust te beheersen. We hebben zo de vrije wil en het vermogen om onze energie bewust te sturen. Onze gedachten creëren een zeer reële en specifieke vibratie (of we ons daar nu van bewust zijn of niet) en die energie zal op zoek gaan naar zijn vibratiemeter. Net zoals wanneer je een stemvork pingt, zal het ervoor zorgen dat een ander nabijgelegen object met dezelfde frequentie zijn trilling overeenkomt en dan zijn ze in vibratie harmonie met elkaar. Alles heeft zijn eigen trilling en alle energie trilt.


'Energy flows where intention goes'


Het vereist vooral bewustwording.

Onze gedachten en percepties geven onze gevoelens en emoties, niet andersom.

Als een energie niet goed aanvoelt dan hoeven we daar ook geen verhaal rond te breien.


Als mensen met bewustzijn en vrije wil, zijn er veel meer lagen bij betrokken, omdat we onze eigen geloofssystemen en denkpatronen hebben gevormd op basis van wat anderen ons hebben geleerd en ook van wat we onszelf hebben toegestaan ​​te geloven door onze eigen ervaringen.

Dit kan onze kracht zijn, maar ook onze uitdaging, omdat we allemaal onze eigen beperkende overtuigingen hebben die de stroom van energie en de diepere waarheden in ons belemmeren, waar we ons meestal niet bewust van zijn.


Geloofssystemen zijn ook energie en dat is wat onze energiestroom in de weg staat en ons vermogen beïnvloedt om de levensomstandigheden aan te trekken die we wensen.


Hoe bewuster we worden daarvan, beseffen we dusdanig dat we wel degelijk inspraak hebben in op eigen leven/energie. Wanneer u uw eigen frequentie gaat beheersen, verwacht u niet langer dat deze (en uw geluk) door anderen worden vervuld. En dat wordt op zichzelf een meer bevrijdende frequentie. We laten verwachtingen en eisen los.

Het enige dat je ongelukkig maakt, zijn je eigen gedachten. 


Het bewust omgaan met energetische resonantie en frequentie kan helpen om meer je potentieel te benutten en meer uit het leven te halen.


Wat kun je daarvoor inzetten?


 • Bepaal je wensen - Door inspanningen en acties effectief te richten.

 • Je vibratie hoog houden - activiteiten die je positieve gedachten versterken.

 • Visualiseer succes - praat over je dromen met iemand. Stel jezelf je doel voor als gerealiseerd.

 • Affirmaties - Positieve zinnen om vertrouwen te creëren in je doelen.

 • Meditatie - Aanwezig in het moment en bewust van wat je belemmerd

 • Gezonde relaties - omring je met mensen die positiviteit bevorderen en waar je verbondenheid mee voelt.

 • Leef gezond - Positieve mindset door gezonde levensstijl (voeding, beweging, positieve gedachten

 • Mogelijkheden zien - ga op ontdekking, sta open. Je mogelijkheden zijn ongelimiteerd .

 • Emotieregulering - Emotie is energie die wil bewegen. Vind manieren om je emotie te doorvoelen zodat de energie zich kan bevrijden. Focus op het gevoel niet de gedachten. Het is een tijdelijke ervaring

 • vier je zegeningen

 • Lichaamswerk

 • Yoga - vereniging van lichaam, geest, hart en ziel

 • Natuur - ga zo vaak je kunt de natuur in

Ik kan deze lijst nog verder aanvullen, kijk wat resoneert en ga meteen aan de slag.

Deze informatie deel ik graag omdat het deel is van mijn werk in mijn transformationele trajecten, het is de basis voor het begrijpen van onze (binnen)wereld en van onszelf, waardoor we openstaan ​​voor het grotere plaatje in het leven.

De uitdaging is hierin om een ​​manier te vinden om dit eenvoudig uit te leggen zonder dat je in je hoofd vastloopt.


Wil je met dit graag aan de slag?


Het programma MANIFESTING HEART gaat dieper in op dit thema. Aan de hand van lichaams-en energetisch werk zal je ervaren hoe dit je wereldbeeld zal verruimen en ga je meer je mogelijkheden gaan leven.


Als je i.v.m. dit thema vragen hebt of je wil individuele begeleiding, vraag hier een vrijblijvend verkennend gesprek.

 

Dit YouTube-filmpje heb ik toegevoegd, het geeft een meer wetenschappelijke uitleg over hoe alles energie is.


Nu je een ruimer begrip hebt van hoe alles energie is, en je nu weet dat JIJ energie bent, kun je je krachtiger voelen over je persoonlijke ontwikkelingstransformatie.

Als dit nog niet doordringt of zinvol is voor jou, geef het dan de tijd. Blijf rondkijken op mijn website voor meer informatie of neem contact met mij op.


Wil je graag op de hoogte blijven van gerichte activiteiten i.v.m dit thema?


Warms, Kathy

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page